ETH

از همگرا
پرش به ناوبری پرش به جستجو
Ethereum Logo

معرفی[ویرایش]

اتریوم یک پلت فرم محاسباتی بلاک چین توزیع شده برای قراردادهای هوشمند و برنامه های کاربردی غیرمتمرکز است. رمز اصلی آن اتر (ETH) است که در درجه اول به عنوان وسیله ای برای پرداخت هزینه های تراکنش و به عنوان وثیقه برای قرض گرفتن توکن های خاص ERC-20 در بخش مالی غیرمتمرکز (DeFi) عمل می کند.

تاریخ[ویرایش]

مفهوم فروش توکن[ویرایش]

ویتالیک بوترین در سال 2013 اتریوم را پس از آنچه که او به عنوان محدودیت در عملکرد زبان اسکریپت بیت کوین درک کرد، یعنی عدم کامل بودن تورینگ، تصور کرد. بوترین اولین مقاله سفید اتریوم را در اواخر همان سال منتشر کرد که یک پلت فرم محاسباتی توزیع شده برای اجرای قراردادهای هوشمند و ساخت برنامه های غیرمتمرکز (dApps) را توصیف می کرد. در سال 2014، بوترین و برخی دیگر از همکاران اولیه بنیاد اتریوم را تأسیس کردند، یک سازمان غیرانتفاعی که به تحقیقات اتریوم، توسعه پروتکل اصلی و رشد اکوسیستم اختصاص دارد. اولین وظیفه این بنیاد میزبانی از فروش جمعی اتریوم بود که در ازای حدود 60 میلیون اتر، 31529 بیت کوین (حدود 18 میلیون دلار در آن زمان) جمع آوری کرد و از درآمد حاصل از آن برای تأمین مالی توسعه اولیه شبکه استفاده کرد. بنیاد اتریوم همچنان به عنوان سازمان تامین مالی اولیه است و به تیم های تحقیقاتی و پروژه های متمرکز بر اتریوم کمک هزینه می دهد.

افزایش عرضه اولیه سکه (ICO)[ویرایش]

شبکه اصلی اتریوم در ژوئیه 2015 با اولین انتشار زنده به نام Frontier راه اندازی شد. اندکی پس از آن، Augur (REP) اولین پیشنهاد اولیه سکه (ICO) را انجام داد، که در آن استارت آپ توکن های REP مبتنی بر اتریوم (که از طریق استاندارد ERC-20 ایجاد شده بود) را برای کمک به تامین مالی پروژه فروخت. توانایی توسعه و فروش یک توکن جدید تولید شده برای کمک به افزایش سرمایه به روشی جذاب برای جذب سرمایه تبدیل شد زیرا پروژه‌ها می‌توانستند سیاست‌های قانونی و هزینه‌های مورد نیاز شرکت‌های سنتی (تا همین اواخر) را دور بزنند. استارت‌آپ‌های متمرکز بر اتریوم از زمان ICO Augur هزاران توکن جدید ایجاد کردند که میلیاردها دلار در این فرآیند جمع‌آوری کردند.

هک DAO[ویرایش]

در آوریل 2016، یک صندوق سرمایه گذاری غیرمتمرکز به نام The DAO میزبان یک ICO بود که در این فرآیند 150 میلیون دلار ETH جمع آوری کرد. چند ماه بعد (ژوئیه 2016)، یک مهاجم از یک باگ در یکی از قراردادهای هوشمند The DAO سوء استفاده کرد و به طرف مقصر این امکان را داد که 3.6 میلیون ETH را جذب کند. بخش قابل توجهی از جامعه اتریوم تصمیم گرفتند زنجیره را بازگردانند تا DAO و هک بعدی آن را از تاریخچه شبکه حذف کنند. ذینفعان باقی مانده حفظ تغییر ناپذیری را بیشتر مورد توجه قرار دادند و از پذیرش بازنویسی دفتر خودداری کردند. شکاف در جامعه منجر به یک هارد فورک بحث برانگیز چند هفته پس از هک شد و باعث شکاف دائمی در شبکه شد. زنجیره قدیمی که تاریخچه تراکنش های خود را معکوس نکرد، اکنون با نام Ethereum Classic ($ETC) شناخته می شود.

مسیر مقیاس پذیری: اتریوم 2.0[ویرایش]

مقیاس پذیری یک محدودیت شناخته شده برای وضعیت فعلی اتریوم است. دوره‌های فعالیت بالای کاربر، همانطور که در طول راه‌اندازی CryptoKitties در نوامبر 2017 و سود DeFi در تابستان 2020 مشاهده شد، می‌تواند باعث افزایش سرسام‌آور زمان و کارمزد تراکنش‌ها شود، که اغلب باعث کاهش قیمت برای کاربران خرده‌فروشی و تازه‌واردها می‌شود.

کاستی های احتمالی طراحی فعلی اتریوم برای توسعه دهندگان اتریوم چیز جدیدی نیست. از زمان راه‌اندازی اتریوم، تیم‌های مختلفی برای ارتقای شبکه تلاش کرده‌اند تا مقیاس‌پذیری و اقدامات امنیتی بهتر را بدون به خطر انداختن ارزش‌های غیرمتمرکز جامعه در نظر بگیرند. طرح فعلی این است که لایه اجماع اتریوم را از Proof-of-Work (PoW) به Proof-of-Stake (PoS) تغییر دهیم و یک تکنیک مقیاس‌پذیری به نام sharding را در یک ارتقای عظیم به نام Serenity (که به Ethereum 2.0 نیز می‌گویند) پیاده‌سازی کنیم.

توسعه دهندگان اتریوم این ارتقا را به سه یا چند مرحله تقسیم کرده اند تا با افزودن ویژگی های بیشتر، پیچیدگی را به حداقل برسانند. فاز اول فاز 0 حداقل تاریخ راه اندازی آن 1 دسامبر 2020 است. زنجیره Beacon (ستون ستون فقرات اتریوم 2.0) را زنده می کند و شبکه را قادر می سازد تا اعتبارسنجی ثابتی را برای اطمینان از امنیت شبکه راه اندازی کند. مراحل زیر به صورت موازی در حال توسعه هستند، اما ممکن است چندین سال طول بکشد تا به اتمام برسند.

ایده[ویرایش]

نوآور بودن :

تعریف بازار هدف:

تعریف مشتری:

تعریف مشکل و راه حل:

آینده نگری:

ارتباط پروژه به بلاکچین :

تیم[ویرایش]

تعداد اعضا: 
عکس: 
اسم کامل: 
پروفایل های لینکدین: 
اسکم بودن پروژه:


سرمایه[ویرایش]

امتیاز ICO (10 امتیاز):
امتیاز جذب سرمایه گذار (5 امتیاز):
امتیاز مارکت کپ (5 امتیاز):

ارائه محصول[ویرایش]

ارائه محصول شامل موارد زیر است و هر کدام چهار امتیاز دارند:

   وایت پیپر:
   آگاهی بخش بودن وایت پیپر:
   معرفی ویدئویی:
   مایل استون ها:
   نمونه اولیه یا MVP:

بازاریابی و شبکه های اجتماعی[ویرایش]

بازاریابی و شبکه اجتماعی شامل موارد زیر است ، هر کدام از عناصر اصلی چهار امتیاز دریافت می کنند:

   تویتر:
   فیس بوک:
   گیت هاب:
   یوتیوب:
   مدیوم:

امتیازات بیشتر

    بیت کوین تالک:
   تلگرام/اسلاگ/دیسکورد:
   رددیت:
   بیت کوین ویکی:
   بلاگ:


وضعیت پروژه[ویرایش]

درجه آمادگی سرمایه گذاری[ویرایش]